Nazad na vijesti
Završena energetska i informatička obnova poslovnog sjedišta Podravke
20. rujan 2022.

Završena energetska i informatička obnova poslovnog sjedišta Podravke

Nakon 11 mjeseci radova završena je obnova poslovnog sjedišta Podravke u središtu Koprivnice.

Ovo je prva cjelovita obnova zgrade od 1979. godine kada je izgrađena. Obnova je uključivala informatičku i energetsku rekonstrukciju te ukupnu modernizaciju zahvaljujući kojoj će se značajno poboljšati uvjeti rada zaposlenika i smanjiti potrošnja energije.

Cjelovitom obnovom u zgradi broj radnih mjesta s dosadašnjih 521 povećan je na 586, a energetski razred s dosadašnje razine D podignut na razinu A. Zahvaljujući energetskoj obnovi, potrošanja energije za grijanje smanjit će se za oko 82 posto, što je osobito značajno u okolnostima ogromnog rasta troškova energije. U obnovu i modernizaciju uloženo je 104,5 milijuna kuna.

Projektiranje i dizajn obnovljene zgrade potpisuje Forma Biro, odnosno autor arhitektonskog rješenja Zdravko Sarapa. Glavni izvođač radova bila je tvrtka Radnik s podizvođačima - tvrtkama Ligo Grupa, Energos i Tromont, kao i pedesetak drugih podizvođača, dok su Sobočan i Tvin opremili interijer. Stručni nadzor provela je tvrtka Gark konzalting.

„Dovršetkom obnove poslovne zgrade završili smo najveći dio investicija vezanih uz poboljšanje uvjeta rada svih radnika u Podravki. Posebno smo zadovoljni što ovo nije jedina ovogodišnja investicija u unapređenje radnih uvjeta. Tijekom proljeća instalirana je i klimatizacija u pet naših tvornica u Koprivnici i Varaždinu, čime su omogućeni primjereni uvjeti rada tijekom ljetnih vrućina“, poručila je Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke, prilikom simboličnog otvaranja obnovljene zgrade.

Na ulazu u Podravkinu poslovnu zgradu postavljeno je i spomen-obilježje poginulim braniteljima Podravke, autora Zlatka Kauzlarića Atača, a vanjski prostor obogaćen je i još jednim vrijednim i atraktivnim umjetničkim djelom - skulpturom „Začin života“ u obliku srca, koju potpisuje Nikola Vudrag, jedan od najuspješnijih hrvatskih kipara mlađe generacije.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 280 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se